Gratis bellen vanaf eind maart

Gratis bellen vanaf eind maart

11-02-2009 13:26 Laatste update: 29-04-2018 12:45

tonie

Nederlandse jongeren kunnen vanaf eind maart gratis bellen en sms'en in ruil voor het ontvangen van reclames op hun telefoon.

Blyk is een gratis telecomaanbieder voor jongeren tot 29 jaar. Die groep is voor merken het interessantst om op per mobiel te bestoken met reclameboodschappen. Hun geheugen is nog goed genoeg om er onbewust toch wat van op te slaan. Blyk-leden krijgen daar dan gratis belminuten en sms'jes voor terug.

De lancering in Nederland werd al eens uitgesteld, maar directeur Eric Kip zei dinsdag in Hilversum dat het eind maart dan echt gaat gebeuren.

Blyk hoopt dat voor het eind van het jaar zeker 50 duizend Nederlandse jongeren bereid zijn op deze manier geld te besparen op hun telefoonrekening. Het bedrijf is al actief in het Verenigd Koninkrijk, waar al meer dan 200 duizend Britten zich aanmeldden. Blyk is bedacht door twee Finnen, een van hen is een ex-Nokia-directeur.

Hoeveel belminuten en sms'jes Blyk maandelijks per gebruiker zal uitdelen, is nog niet duidelijk. In Engeland is het 43 minuten en 217 sms'jes. Dat is niet eens zo slecht. Het jongerenjournaal op Ned 3 had onlangs ook een item over Blyk:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s