Hyven in de horeca

Hyven in de horeca

11-02-2009 09:26 Laatste update: 29-04-2018 12:45

tonie

Rustig een biertje drinken is er straks niet meer bij, want Hyven kan straks op schermen in horecagelegenheden.

Tijdens het uitgaan kan je sms'en en mms'en naar de 'spot' van die horecazaak, vertelde Yme Bosma van Hyves dinsdagmiddag tijdens een congres in Hilversum. Zijn presentatie met een preview hiervan staat online.

Het werkt via de zogeheten spots voor horeca-gelegenheden, die al langer eigen pagina's op Hyves hebben. Deze pagina's krijgen een aangepaste fullscreen versie voor gebruik op grote schermen in de horecazaken. Je kunt dan bijvoorbeeld via sms krabbels of WieWatWaar-berichten sturen die op de spot verschijnen.

Bosma toonde een voorbeeld van de Heineken Music Hall. Je kunt als bezoeker ook foto's naar de spotpagina sturen per mms (HMH naar nummer 4983). Kortom: zelfs een concert, feestje of buurtkroeg krijgt straks z'n eigen backchannel.

Op de mobiel wordt Hyves al op ADHD-achtig tempo gebruikt. Volgens Bosma gebruikt tien procent van de Hyvers de site wel eens via zijn mobiel. Hyves heeft al een tijdje ook een iPhone-app, die nu dagelijks 2 miljoen views trekt. Dat is erg veel voor zo'n kleine groep.

Goed nieuws ook voor bezitters van andere telefoons. De Hyves java-applicatie wordt getest en volgt binnenkort.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s