Top 9 CES 2009

Top 9 CES 2009

12 januari om 11:15
Laatste update: 29 april om 13:16

Op de CES in Las Vegas onthulden elektronicafabrikanten hun nieuwe producten voor later dit jaar. De negen hoogtepunten van 2009.

1. Palm Pré

Palms verrassende multitouch-smartphone Pré draait op een nieuw besturingssysteem WebOS. Daarmee is het mogelijk meerdere programma's tegelijk te gebruiken en er makkelijk tussen te schakelen. Naast de multitouch-bediening heeft de Pré ook een uitschuifbaar toetsenbord. Verwacht de Europese versie niet voor de zomer.

2. Asus Eee tablet-pc's

Asus presenteerde twee tabletversie van zijn Eee PC-netbook, de T91 en de T101H. Deze 9 en 10 inch-laptops hebben veel van de features van eerdere Eee Pc's, waaronder de beste keyboards, maar hebben nu ook een omklapbaar touchscreen gekregen. Dit wordt zonder meer een van de goedkoopste tablet-pc's.

3. Sony Vaio P

Sony's eerste netbook is piepklein (8 inch scherm), licht (635 gram) en verkrijgbaar in vier kleuren. De specs zijn uitgebreid: 1600x768 schermresolutie, Vista, 3G, GPS. Daardoor ook veel duurder dan andere netbooks: vanaf 900 dollar.

4. LG GD910

LG's nieuwe horlogetelefoon maakt zelfs James Bond jaloers: OLED-touchscreen (1,4 inch), snel mobiel internet (HSDPA) en Bluetooth. Nog in de eerste helft van 2009 in Europa te koop. De prijs is nog onbekend.

5. Samsung BD-P4600

De glimmende BD-P4600 is de dunste Blu-ray-speler ter wereld (3,9 cm) en is met een speciale muurbeugel aan de muur hangen. De BD-P4600 heeft een internetverbinding (kabel en wifi) en 1 gb intern geheugen voor allerlei extra bonusmateriaal via BD Live.

6. Dell Adamo

Dell showde een MacBook Air-rivaal: de dunne Adamo-laptop met een 13 inch-scherm is de eerste in een hele reeks dunne notebooks van Dell. Hij verscheen zowel in zwart als wit op de CES. Maar veel meer details maakte het bedrijf niet bekend: Adamo is nog niet helemaal klaar. We moeten het dus voorlopig doen met filmpjes als deze. Ook dat hoort bij de CES.

7. Cybershot G3

De Cybershot G3 van Sony is de eerste camera die naast wifi ook beschikt over een ingebouwde webbrowser. Via het scherm biedt Sony automatisch toegang tot populaire foto- en videosites waar je naar toe kan uploaden. De camera zelf heeft een 10 megapixel sensor, vier keer optische zoom en diverse opties als gezichtsherkenning. Prijs: 500 dollar.

8. Toshiba Cell TV

Toshiba toonde een prototype van een 4K-HDTV, vier keer scherper dan gewone HDTV. Deze Cell TV met een 55 inch-scherm gebruikt een speciale processor om 'gewoon' HD-materiaal op te waarderen naar een hogere resolutie: 3840 bij 2160. Dat willen wel eens met eigen ogen bekijken.

9. Eee Keyboard

Asus had nog een verrassing in petto: een draadloos HD-mediacenter ingebouwd in een toetsenbord voor op de bank. De Eee Keyboard heeft een ingebouwde pc, wifi, microfoon en een mini-touchscreen. Hij verbindt met tv's via Wireless HDMI. Volgens Asus wordt dit een echt product later dit jaar.

Nieuwsgierig naar nog meer CES-producten? Bekijk de winnaars van de jaarlijkse CES-verkiezing van CNet.

Lees meer over:

Deel via