Verliefdheid in een pilletje

Verliefdheid in een pilletje

16 januari om 15:34
Laatste update: 29 april om 13:16
  • Marie-Claire van den Berg

Relatieproblemen? Dip je in je seksleven? In de toekomst hoef je niet meer in therapie maar los je het op met een pilletje.

 

Tenminste dat is wat neurowetenschapper Larry Young nu onderzoekt. In Nature liet hij weten dat het heel goed mogelijk is dat er in de toekomst een chemisch middel wordt uitgevonden waarmee mensen opnieuw voor elkaar kunnen vallen, waardoor ze bij de eerste ontmoeting halsoverkop verliefd worden en waarmee je ze zelfs weer kunt genezen van een verboden liefde.

En dat allemaal dankzij het hormoon oxytocine dat zorgt voor een gevoel van sociale verbondenheid. Uit eigen ervaring weet ik dat er dan nog veel onderzocht moet worden, want oyxtocinespray bestaat al lang, als middel voor vrouwen die borstvoeding geven. Ik heb het maanden gebruikt, maar werd niet één keer verliefd op een achteloze voorbijganger.

Op internet is het liefdeshormoon trouwens ook verkrijgbaar: als (hilarisch) wondermiddel voor singles om de man/vrouw van hun leven mee te verleiden. Op één of andere manier krijg ik het gevoel dat dat niet het medicijn is waar Young het in zijn onderzoek over heeft...

Lees meer over:

Deel via