Creative lanceert HD-pocketcam in Europa

Creative lanceert HD-pocketcam in Europa

16 januari om 12:24
Laatste update: 29 april om 13:16
  • Jaap Stronks

Met de Flip-concurrent Vado HD kan de strijd tussen HD-camera's op broekzakformaat pas goed beginnen.

Zul je net zien: mijn Flip Mino bleek het water uit een leeggelopen Spa-flesje in mijn tas niet zo te trekken, dus ik moest een nieuwe. Ik stond al op het punt de Mino HD uit de VS te importeren, maar op Twitter las ik lovende woorden over Kodaks concurrent, de Zi6. Deze vergelijkingsvideo trok me over de streep: de Zi6 heeft betere kleuren en superieur geluid. De verwisselbare geheugenkaartjes en penlites worden ook wel als voordelen beschouwd. Expansys verkoopt 'm in Nederland voor 130 euro, dus sinds een week heb ik een Zi6.

Maar dan komt Creative plots met de Vado HD op de proppen. En waarom ben ik daarin geïnteresseerd? Wel, om het volgende. Als er één vlak is waarop de Flip Mino de Kodak Zi6 overvleugelt, dan is dat filmen in onderbelichte situaties: bij schermering, of in slecht verlichte ruimtes. In recensies valt te lezen dat de Vado HD op zijn beurt daarin nog weer beter is dan de Mino HD.

Verder blijkt ook videoblogger Chris Pirillo erg te spreken over de Vado HD, ook om de betere groothoek; de Flip Mino HD stelt op allerlei vlakken teleur en de Zi6 wordt ook door hem bekritiseerd om de matige prestaties bij kunstlicht. Maar uiteindelijk gaat het ook om de kosten: de Vado HD krijgt een adviesprijs van 229 euro en is daarmee veel duurder dan de Zi6. Heb ik toch niet zo héél veel post-consumptie-spijt.

Lees meer over:

Deel via