YouTube via Wii en PS3 op tv

 YouTube via Wii en PS3 op tv
16 januari om 07:54
Laatste update: 29 april om 13:16

YouTube is gestart met YouTube For Television, een speciale tv-versie van de site bereikbaar via de webbrowers in de Wii en PS3.

Heb je een Wii of een Playstation 3 dan hoef je alleen maar www.youtube.com/tv in de browser van je spelcomputer in te tikken om naar de speciale YouTube for Television-portal te gaan. Nederland blijkt een van de 22 landen te zijn waar deze dienst nu van start is gegaan.

Ik testte het uit op de PS3 en het werkt. Een beetje amateuristisch is wel dat youtube.com/tv zonder www intikken niet werkt. Zelfs Google maakt foutjes. Op het gewone web doet het tv-webadres trouwens niks.

De tv-versie houdt ook rekening met je locatie, net als de gewone YouTube-site. Op de homepage stonden meerdere Nederlandse filmpjes. Je kunt bladeren door de meest populaire filmpjes of zoeken op trefwoord.

Een paar jaar geleden zou het nut van zo'n tv-versie nog te betwisten zijn vanwege de gebrekkige beeldkwaliteit van veel filmpjes, maar sinds een paar weken verschijnen er ook hd-filmpjes op YouTube.

Handig is dat je ook playlists kunt afspelen na inloggen met je gebruikersnaam. Je kunt zo een tv-avondje op de computer alvast samenstellen en die streamen in de huiskamer. Of bijvoorbeeld die maandelijkse ToniesTunes YouTube-edities afspelen. Vaarwel, MTV...

Lees meer over:

Deel via