Game van de week: Left 4 Dead

Game van de week: Left 4 Dead

15 januari om 11:54
Laatste update: 29 april om 13:16
  • Niels ’t Hooft

De stad wordt overspoeld door zombies en er zijn vier overlevenden: Francis, Zoey, Louis en Bill. Die speel jij, samen met drie anderen.

Geen mens op aarde heeft alle goede games van eind vorig jaar al uitgespeeld. Gelukkig verschijnt er in januari weinig nieuws, mooi moment om wat in te halen, zoals deze briljante coöperatieve zombiegame. Waarin je met allerhande wapens levende lijken van je af moet houden en naar de volgende schuilplaats moet zien te komen. Hier vind je geen trage, kwijlende geïnfecteerden, maar agressieve ondoden die op je af sprinten en voor je het weet een stuk vlees uit je keel scheuren. Overigens is er ook een spelstand waarin echte spelers de rol van de zombies op zich nemen, wat de rollen in feite omdraait.

Bright-factor: Het principe van samen (via internet) spelen bestond al langer, maar zelden werd het zo effectief uitgevoerd als in Left 4 Dead. Dat komt ook door de eenvoudige spelopzet: zorg dat je de zombies van je afhoudt, maak dat je de volgende 'safehouse' bereikt, en gaat het mis, dan ben je van de andere spelers afhankelijk. Die kunnen je weer op de been helpen of de zombie die op je rug zit aan flarden schieten. Hoe goed je ook bent, de game blijft altijd spannend en dat is dan weer te denken aan een softwarecomponent dat de makers de AI Director noemen. Die meet hoe goed jij en je vrienden het doen en past de omstandigheden in het spel daar dynamisch op aan.

platform: Windows, Xbox 360
prijs: € 50-65

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="334" height="280" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"> <param name="src" value="http://www.youtube.com/v/4q8lsmnlzu8"><embed type="application/x-shockwave-flash" width="334" height="280" src="http://www.youtube.com/v/4q8lsmnlzu8"></object>

Lees meer over:

Deel via