Iedereen kan componeren met Songsmith

Iedereen kan componeren met Songsmith
14 januari om 15:00
Laatste update: 29 april om 13:16
  • Jaap Stronks

Microsoft introduceert Songsmith, dat composities tovert bij ingezongen melodieën. Bright nam de proef op de som in deze screencast.

Microsoft gaat de concurrentie aan met toegankelijke componeerprogramma's voor hobbyisten zoals Apple's Garageband - waarvan de creepy reclamevideo al schitterde bij Best op YouTube. Waarin de zingende dochter overigens een MacBook Pro gebruikt, doch dat terzijde.

Het programma zelf, is het wat? Jazeker. Songsmith is bij nader inzien niet met Garageband te vergelijken; het doet slechts één ding, maar dat is tamelijk revolutionair (afgelopen maart was voorloper MySong al in het nieuws). Je kunt een melodie á capella inzingen, waarna Songsmith er automatisch akkoorden onder plaatst - die je vervolgens zelf nog weer kunt aanpassen. Het nut is behoorlijk groot voor een belangrijke categorie mensen: zangers die geen instrument kunnen bespelen en normaliter niet zouden weten welke akkoorden bij een melodie passen. De proefversie is 5 uur lang uit te proberen, de volledige editie kost 29 euro.

In de onderstaande screencast neem ik de proef op de som - de timing klopt overigens niet helemaal, waarschijnlijk omdat ik Windows binnen Mac OS X draai. Waarschuwing: ik ben nou niet wat je zegt een volleerd zanger, maar dat is het punt juist - het is aan Songsmith om er nog wat van te brouwen. Hier de versie in 1280*720 HD-kwaliteit.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="334" height="280" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"> <param name="src" value="http://www.youtube.com/v/cQ4BIuQ8jis"><embed type="application/x-shockwave-flash" width="334" height="280" src="http://www.youtube.com/v/cQ4BIuQ8jis"></object>

Lees meer over:

Deel via