Nintendo hintsysteem speelt spel voor je

Nintendo hintsysteem speelt spel voor je
13 januari om 16:17
Laatste update: 29 april om 13:16

Ben jij zo'n gamer die kostte wat het kost het eind level moet halen of geef je het op na 30 uur strijd?Nintendo's hintsysteem helpt.

Nintendo heeft een 'hint-systeem' gepantenteerd dat het spelen van videogames drastisch kan veranderen. Het hint-systeem laat de console zelf een game vanaf het begin tot het einde spelen of vanaf een specifiek punt in het spel. Jij kan op ieder moment inspringen en verder gaan met de game. Niet alleen kan je frustrerende levels overslaan maar je kan de hele game bekijken als een speelfilm.

De reacties van ontwikkelaars zijn echter gemengd. Prince of Persia producent Ben Mattes ziet niet hoe een dergelijk systeem alle mogelijke ingebouwde strategieën zelf kan afspelen. Daarentegen denkt Todd Howard maker van Fallout 3 dat veel mensen uit frustratie stoppen met een spel spelen. 'Het is dan alsof je de controller aan een ervaren speler geeft die je laat zien hoe je er door heen moet komen.'

Uiteraard helpt het hintsysteem niet bij veel spelletjes op Nintendo's Wii. Je kan iemand nog zo vaak voordoen hoe je met de controller moet tennissen, maar als iemand een slechte motoriek heeft houdt het gewoon op. Of en wanneer Nintendo het hintsysteem daadwerkelijk zal implementeren is onbekend.

Lees meer over:

Deel via