Mailen terwijl je slaapt

Mailen terwijl je slaapt
12 januari om 14:51
Laatste update: 29 april om 13:16

Sommige mensen e-mailen tijdens hun slaap, toont wetenschappelijk onderzoek aan.

Mensen kunnen e-mailen tijdens hun slaap, net zoals ze in die toestand kunnen wandelen. Dat blijkt uit een onderzoek door neurologen die er binnenkort over publiceren in het wetenschappelijke vakblad Sleep Medicine.

Neurologen gingen er tot nu toe vanuit dat mensen tijdens de slaap allerlei lichamelijke handelingen die ze zonder nadenken kunnen doen, zoals wandelen, eten of zelfs een auto besturen, kunnen verrichten, maar testpersonen bleken nu ook te kunnen e-mailen, terwijl ze in slaap waren. Dat zou kunnen aantonen dat in slaaptoestand wel denkwerk verricht kan worden, zonder dat de persoon zich daarvan bewust is.

Een van de slapende vrouwen in het onderzoek door de universiteit van Ohio schreef niet alleen drie berichten binnen acht minuten, waarvan een flink deel in hoofdletters, maar voerde ook diverse juiste wachtwoorden in om op de pc bij het e-mailprogramma te kunnen komen.

Natuurlijk moet dit verder onderzocht worden, maar intrigerend is het wel. Je hebt misschien voortaan een excuus voor die dronken e-mail midden in de nacht. En zou bloggen tijdens de slaap dan ook mogelijk zijn? Zzzzzzzzzzzz.

Lees meer over:

Deel via