Design voor lekkerbekken
Je bent wat je eet. Marije Vogelzangs eetontwerpen zijn eindelijk gebundeld.
Marije Vogelzang is geen onbekende in de wereld van (Dutch) design (en in de wereld van Bright, zie hier). De jonge eetontwerpster - van de naam food designer wil de oud Design Academy studente niets weten - reist inmiddels de hele wereld over om lezingen te geven en haar visie over eten en eetontwerpen te delen. Op 19 januari verschijnt het eerste boek met werk van Vogelzang.
Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de concepten van Vogelzang niet enkel eye candy zijn: de ontwerpen zijn ook bijzonder smakelijk. Als lezer van het boek mis je de smaaksensatie, maar dat wordt visueel aardig gecompenseerd met foto's van concepten die uit het brein van Vogelzang zijn ontsproten.
Zoals daar zijn het suikerservies (een servies dat oogt als porselein, maar geheel gemaakt is van suiker en dus langzaam wegsmelt), roots (wortelgroenten gekookt in klei, je kunt pas bij de groente als je het omhulsel kapotslaat) en het eetbare tafelkleed.