Designbomen en onbreekbare kerstballen

Designbomen en onbreekbare kerstballen

19 december om 14:32
Laatste update: 29 april om 13:47
  • Anneloes van Gaalen

Alternatieve kerstdecoratie voor liefhebbers van design.

Terwijl ik dit tik schitteren de kerstlichtjes me tegemoet. Kerst werd bij ons thuis altijd groot gevierd. Die traditie heb ik doorgezet en dus staat er nu midden in mijn woonkamer een kerstboom te pronken en is zo ongeveer alles behangen met lichtjes en andere prullaria.

Tot mijn grote verbazing en chagrijn ben ik bijna de enige van mijn vrienden die op een dergelijke manier kerst viert. Velen laten het optuigen van kerstbomen en het in elkaar zetten van kerstukjes aan ouders over en willen liever geen dennennaalden in hun moderne interieur.

In een poging mijn vrienden te overtuigen toch nog iets aan de kerst te doen, volgen hier enkele hele verantwoorde designalternatieven voor de oude vertrouwde kerstbomen.

1. Een gouwe ouwe. De Christmas Tree Pixel Poster van Atypyk.

2. Ook van de jongens van Atypyk: onbreekbare en opvouwbare ballen. Prettig voor kleinbehuisden. De overige elf maanden per jaar neemt het namelijk bijna geen ruimte in beslag.

3. Tweedimensionale stoffen kerstboom gemaakt door Stoffige Zaken. Compleet met voering en banden om de boom mee op te hangen.

4. De eco-vriendelijke boom van het Australische designbureau Buro North is populair. Zo populair dat ie helaas is uitverkocht. Gelukkig is hij volgend jaar weer beschikbaar. En, zo beloven de ontwerpers, er zullen dan gelijk nieuwe maten en materialen worden geïntroduceerd. Uiteraard ook weer eco-vriendelijk.

5. 3D kaarten die je binnen no time tot een ornament kan maken voor op de kersttafel.

Lees meer over:

Deel via