Mobiel internetten in buitenland goedkoper

Mobiel internetten in buitenland goedkoper

02-12-2008 10:24 Laatste update: 29-04-2018 13:47

De prijs van sms'jes en mobiel internet in het buitenland gaan in 2009 drastisch omlaag, als de EU de plannen goedkeurt.

Bijna 2 jaar geleden werd Carl Mangold, blogger van Marketingfacts, overvallen door een rekening van 3000 euro voor een beetje buitenlands mobiel internetten. En hij was niet de enige. Europese telecom opperhoofden ondersteunen nu gelukkig de EU-plannen om vanaf juli 2009 de torenhoge kosten voor sms'en en mobiel internetten vanuit de 27 EU-landen te verlagen. De prijsverlagingen zijn een initiatief van Europees Commissaris Viviane Reding. Overigens moet het Europese Parlement de plannen nog wel goedkeuren, maar er worden geen obstakels verwacht.

De maximale prijs voor een sms'je daalt dan van gemiddeld 29 euro cent naar 9 eurocent. Mobiel internetten mag maximaal een euro per megabyte kosten. Dat is overigens niet de prijs die je als klant betaalt, maar wat de providers onderling aan elkaar mogen door berekenen. De nieuwe regel moet er ook voor zorgen dat je verbinding automatisch onderbroken wordt zodra je de 50 euro overschrijdt. Hoewel dit een pracht initiatief is, moet je niet denken dat je er volgend jaar op vakantie lekker op los kan YouTuben. Een gemiddeld YouTube-filmpje ligt rond de 10 mben kost je dan ruim 10 euro.