Maak je eigen documentairefestival

Maak je eigen documentairefestival

1 december om 14:52
Laatste update: 29 april om 13:47

Op Docdepot komen alle Nederlandse documentaires van de publieke omroepen samen.

Documentaires zijn in trek. Het documentairefestival IDFA 2008 trok dit jaar maar liefst 160 duizend bezoekers, 13 duizend meer als vorig jaar. Het Docdepot, een online bibliotheek vol documentaires uit het televisiearchief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijkt ook zo'n succes. De eerste week trok al ruim 6 duizend unieke bezoekers.

'Met Docdepot stelt u uw eigen documentairefestival samen. Op alle tijdstippen. Waar u ook bent', is het motto van de site. 'Docdepot is een Uitzending Gemist voor documentaires', zegt Bas Helderman, project manager van MediaMonks, het marketingbureau dat de site ontwierp. Ook Holland Doc is een site waar documentaires online staan van de Publieke Omroep zoals VPRO's Import, Zembla, Tegenlicht, NCRV Dokument, Profiel, Reporter en Het Uur van de Wolf, maar Docdepot is veel groter van omvang.

'Op Docdepot komen alle documentaires van alle publieke Nederlandse omroepen te staan', aldus Helderman. Tijdens het IDFA heeft de NPO de site een goede start gegeven door elke dag 25 thematisch gerangschikte documentaires uit het archief van Uitzendinggemist .nl en Beeld en Geluid aan Docdepot toe te voegen. De komende maanden wordt het aanbod op Doocdepot stap voor stap uitgebreid met documentaires die in de archieven verstopt zitten.

Lees meer over:

Deel via