Courtney houdt het niet droog bij Wall-E

Courtney houdt het niet droog bij Wall-E

09-07-2008 07:45 Laatste update: 29-04-2018 16:22

'Here's a true story about how awesome Pixar is.' Zo begint de reactie van Max op Metafilter waarin hij vertelt hoe zijn vriendin Courtney en hij op de wrap-up party van Pixar voor de film Wall-E belandden.

Courtney zag de allereerste trailer van Pixar's opruimrobot Wall-E en was zo aangedaan dat ze het simpelweg niet droog hield. Op aanraden van Max filmde Courtney zichzelf en zette het filmpje op YouTube. De mensen bij Pixar zagen de video en voelden zich gesterkt dat ze met de film op de goede weg waren.

Courtney werd uitgenodigd voor het feest waar alle medewerkers van de film en hun gezinnen in de watten werden gelegd voor het harde werk aan de film. Ze kreeg een staande ovatie en een rondleiding in de studio's van Pixar. 'Pixar has never tried to make use of this story for promotional purposes. They really did it exclusively because they were touched by Courtney's response to their trailer, and because they thought it would be nice, and because they thought it would be a treat to their employees, who, from what I have seen, they treat with enormous respect' schrijft Max.

Wall-E verscheen gisteren in de Amerikaanse bioscopen en was meteen de op een na bestbezochte film. De animatiefilm verschijnt 30 juli in de Nederlandse bioscopen.


Courtney bekijkt deze video.