Game van de week: Harvest

Game van de week: Harvest

13-03-2008 12:10 Laatste update: 29-04-2018 17:55

Niels ’t Hooft

In de downloadgame Harvest: Massive Encounter komen er massa's vliegende schotels op je af.

Het is aan jou om ze neer te halen. Maar pas op: het is moeilijk om met dit spel te stoppen. Trailer en meer na de klik.

De buitenaardsen komen, en niet voor een kopje koffie of een goed gesprek. Het is zaak om ze tegen te houden door geschuttorens en lange-afstandsraketten te bouwen. Daarvoor heb je zonne-energie en mineralen nodig, waarvoor je zonnepanelen en 'harvesters' moet construeren. De vliegende schotels benaderen je van alle kanten en in golven, dus je hebt af en toe een adempauze.

In feite is dit een uitgeklede versie van strategiespellen zoals Command & Conquer of juist een opgepimpte variant op het populaire Tower Defense. Hoe je Harvest ook rubriceert, spelen zal je. De demo (voor pc én Mac) is alvast gratis.

Bright-factor: Je moet de zonne-energie die je opwekt distribueren naar andere constructies door energielinks te bouwen. De energie vliegt vervolgens in gele blobjes van link naar link. Ook de lasers van je geschuttorens kunnen gedistribueerd worden, door de torens te koppelen. Ze geven hun laserkracht dan aan elkaar door en de uitverkoren toren produceert een extra dikke laserstraal met groter bereik. Op het hoogtepunt van Harvest ziet het scherm zwart van de gele energieblobjes en rode laserlijntjes – een indrukwekkend gezicht.

platform: Windows, Mac
prijs: € 16


Harvest: Massive Encounter