Wii Fit eindelijk naar Nederland

Wii Fit eindelijk naar Nederland

21-02-2008 07:20 Laatste update: 29-04-2018 18:26

Peter Keizer

We hebben er maanden op moeten wachten, maar eindelijk heeft Nintendo bekend gemaakt wanneer het fitnessspel Wii Fit in de winkels ligt.

Vanaf 25 april kunnen we los met aerobics, yoga, balans- en spieroefeningen. Als het aan Nintendo ligt moet het bijgeleverde balance board iedereen van de bank krijgen en in beweging zetten.

Wii Fit wordt gebundeld met het Wii Balance Board, een draadloze ‘plank’ die je op de vloer voor de televisie plaats, zodat je er op kunt staan. ‘Het board registreert gewicht en verplaatsing van het gewicht in elke richting, waardoor activiteiten die in beeld verschijnen volledig bestuurd kunnen worden door de bewegingen van de gebruiker’, aldus het persbericht.

De activiteiten zijn verdeeld in vier trainingscategorieën: aerobicsoefeningen, yoga, balansoefeningen en spiertraining. Volgens Nintendo helpen de activiteiten bij het werken aan vetverbranding, een beter postuur, sterkere spieren en een beter uithoudingsvermogen. Wii Fit bevat meer dan veertig verschillende oefeningen, waaronder hoelahoepen, schansspringen, opdrukken, ritmisch boksen, squats en lunges. ‘En bekende yoga-poses, zoals de halve maan, de boom en de omlaagkijkende hond.’


Fit worden in de woonkamer.