Game van de week: Soulcalibur IV

Game van de week: Soulcalibur IV

10-01-2008 13:59 Laatste update: 29-04-2018 18:57

Niels ’t Hooft

Soulcalibur IV wordt pas deze zomer uitgebracht.

Toch is het onze game van de week. Dat komt door de trailer die vannacht op de CES in Las Vegas werd onthuld, waarin een opmerkelijke cross-over aan het licht kwam. Trailer en meer na de klik.

Onze eerste reactie was: wat besteden fans toch veel tijd aan het uitdragen van hun hobby. Maar het filmpje is echt: in de nieuwe Soulcalibur kun je niet alleen spelen als Kilik, Ivy en Voldo, maar ook als Darth Vader en Yoda. En dat in een vechtgame die zich doorgaans afspeelt in een fantasievolle versie van de Middeleeuwen. Helemaal vreemd is het overigens niet: in de Xbox-versie van Soulcalibur III was stripheld Spawn al een speelbaar personage.

Bright-factor: Afhankelijk van aan wie je het vraagt (sommigen zweren bij Virtua of Street Fighter) is Soulcalibur 's werelds beste vechtspel. In de categorie vechtspellen-met-wapens is het zelfs de onbetwiste winnaar. Eerste indrukken melden dat versie vier nauwelijks afwijkt van de formule en vooral komt met mooiere beelden en meer vechtbewegingen en personages. Waaronder dus twee klassieke Star Wars-figuren. We zijn benieuwd hoe het is om Yoda's razendsnelle saltovechtstijl te masteren.

platform: Xbox 360, PlayStation 3
release: zomer 2008


Soulcalibur IV