Not Invented Yet

21 mei om 12:38
Laatste update: 29 april om 22:34
  • Steven Post Uiterweer

TNO is 75 jaar geworden.

Heb je briljante ideeën maar geen middelen om ze ten uitvoer te brengen? TNO, de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, bestaat 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert TNO Not Invented Yet, een online wedstrijd waarmee je je eigen uitvinding werkelijkheid kan laten worden. Doel van de wedstrijd is om originele ideeën te genereren voor innovaties die onze toekomst kunnen veranderen.

‘Heb jij een geweldig idee voor iets dat er zou moeten zijn, maar nog niet bestaat? Maak er een filmpje over en stuur dat in,’ roept TNO. Zo simpel is het. Jij zet je filmpje online, zodat bezoekers van de site erop kunnen stemmen. Een deskundige jury van TNO-leden beoordeelt je inzending vervolgens op originaliteit en impact van het idee, haalbaarheid en realiseerbaarheid van het concept en op kwaliteit en creativiteit van het filmpje. Uiteindelijk blijven er 25 filmpjes over, die strijden om de hoofdprijs, het daadwerkelijk ten uitvoer brengen van het idee. TNO gaat dan samen met de winnaar met het idee aan de slag.


<object width="400" height="328"><param name="movie" value="http://www.tnoisjarig.nl/flash/flvPlayer.swf?sNaamFLV=http://www.tnoisjarig.nl/video/flv/niy_SENT0100_46378a2266d43.flv"><param name="wmode" value="transparent"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.tnoisjarig.nl/flash/flvPlayer.swf?sNaamFLV=http://www.tnoisjarig.nl/video/flv/niy_SENT0100_46378a2266d43.flv" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="400" height="328"></object>


Tot op heden loopt het nog niet echt storm. Naast de voorbeeldinzendingen van TNO, wisten slechts enkele uitvinders in de dop de site te vinden. De populariteit van het vergelijkbare tv-programma Het beste idee van Nederland is dan ook nog lang niet bereikt. Desondanks was Ad er vlot bij met zijn WaterWindow, een behoorlijk geavanceerd systeem dat mensen van de verdrinkingsdood kan redden als je auto te water raakt.


<object width="400" height="328"><param name="movie" value="http://www.tnoisjarig.nl/flash/flvPlayer.swf?sNaamFLV=http://www.tnoisjarig.nl/video/flv/niy_SENT0100_464b73ba24070.flv"><param name="wmode" value="transparent"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.tnoisjarig.nl/flash/flvPlayer.swf?sNaamFLV=http://www.tnoisjarig.nl/video/flv/niy_SENT0100_464b73ba24070.flv" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="400" height="328"></object>


Bart denkt de hoofdprijs binnen te slepen met zijn PicturePal. Tja, een soort digitale fotolijst met wat extra opties. Niet echt innovatief.

WaterWindow, PicturePal en een Handschoendroger. Dat moet toch beter kunnen. Filmpjes kan je tot uiterlijk 31 oktober insturen en mogen niet langer dan twee minuten duren. Vanaf 1 november kan er gestemd worden voor de winnaar.

Lees meer over:

Deel via