Tv-programma Geenstijl uitgesteld

Tv-programma Geenstijl uitgesteld

03-01-2007 13:32 Laatste update: 29-04-2018 23:36

Steengeyl, het eerder aangekondigde tv-programma van shocklog Geenstijl in samenwerking met BNN start niet op vrijdag 12 januari.

De eerste uitzending is met bijna een maand uitgesteld, bevestigt BNN-woordvoerster Marieke Saly. De reden van het uitstel is volgens haar 'programmatisch'. 'Volgende week vrijdag is er een aflevering van Eddie in Urugzan. Hij komt pas vrijdag terug zodat er te weinig tijd is om het programma te monteren. Daarom is dat een week opgeschoven. In de weken daarna willen we The Dudesons graag op dat tijdslot uitzenden. Daardoor is Steengeyl opgeschoven.' Of het uitstel ook goed uitkwam, omdat het programma nog niet klaar zou zijn, zegt ze niet. 'Maar dit kwam op zich handig uit.' Steengeyl start nu op 2 februari om 23:15 uur op Ned 3.

BNN omschrijft het programma als 'tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend'. Een van de vaste onderdelen wordt 'Ondertussen in Helmond, pittoreske plaatjes van het meest criminele plaatsje van Nederland'. Steengeyl is in het blok tussen half 12 en middernacht de opvolger van programma's als Wartaal (100.000 kijkers). Het programma kent geen presentatoren, alleen reportages.