Flink zoeken naar moois op Miljonair Fair

Flink zoeken naar moois op Miljonair Fair

11-12-2006 11:17 Laatste update: 30-04-2018 00:38

Florine Kerkmeer

Loeigrote tv-schermen, snelle auto's, een gouden bureaustoel en wat BN'ers.

Allemaal te zien tijdens de Miljonair Fair. Florine speurde er naar bijzondere producten.

Hij werd voor het eerst gehouden in 2001 op het hoogtepunt van de recessie. Inmiddels wordt de Miljonair Fair ook gehouden in Moskou, Shanghai, Dubai, Cannes en Kortrijk, en er zijn plannen voor Zwitserland, Duitsland en India. Op de Amsterdamse lustrumeditie van 'Worlds leading luxury fair' kan iedereen terecht die echt niet meer weet waar hij zijn geld aan moet uitgeven. Elk jaar zijn er veel primeurs in de categorie 'duurste ... ter wereld'. Dit jaar was dat de duurste nagelvijl, de KOH Diamond Nail File (40.000 euro).

Temidden van deze orgie aan luxe leer je overigens vooral dat duur niet altijd mooi hoeft te zijn. Het is er flink zoeken naar écht bijzondere producten en initiatieven.


BMW X5

Opvallend veel auto's op de beurs. BMW toonde de nieuwe BMW X5, voor het eerst in ons land. Dit luxe model is met 19 cm verlengd en vanaf maart 2007 verkrijgbaar bij de dealers.


De nieuwe Spyker Formule 1 raceauto

Bij Spyker werd vol trots het eerste Nederlandse Formule 1 racemonster aan het publiek getoond. Veel kracht in een aangename verpakking. Zelfs voor miljonairs onbereikbaar, want graag achter de hekken blijven staan.


De Spyker C8 Spyder die J-Lo haar man vorig jaar met kerst kado gaf.

Bugatti, Lamborghini, Cadillac en Jaguar.

De Bugatti Veyron 16.4 is met 1,8 miljoen euro de duurste auto ter wereld en haalt een topsnelheid van 407 km per uur. De 100 kilometer haalt ie in slechts 2,5 seconde. Ook voor het eerst te zien in Nederland, de nieuwe Jaguar XKR. Met een vermogen van 420 pk, haalt hij een snelheid van 250 km per uur. Heb je in ons land natuurlijk niks aan, maar het gaat om het idee.


De 23' Sports Cabriolet. 'Zet daar maar neer!'

Mooie presentatie bij Silvestris. De wereldprimeur van de 23' Sports Cabriolet is een ontwerp van Maarten de Bruijn die eveneens ontwerpt voor Spyker. Het leren interieur is bestand tegen opspattend zeewater en kan, net als bij een auto, met een druk op de knop worden afgedekt. Praktisch.


Goed idee, dit vrijstaande kookeiland van het Italiaanse merk Sheer en de gekleurde regendouche van Wilux.

Een bureaustoel kan al snel wat gewoontjes overkomen, daarom laat Interstuhl zien hoe het anders kan. Uitgevoerd in 24 karaats goud en zilver met een waarde van 50.000 euro. 'Op je geld zitten' kan je dus letterlijk nemen.


Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Kidsrepublic verkoopt design voor kinderen. Van nostalgisch houten speelgoed tot een überhippe kinderstoel voor aan de bar.


Chic hoor, die bijpassende laptoptas van Ego.

In het nieuwe hotelconcept van Adam & Eve zijn alle kamers wit en standaard voorzien van een 106 cm breed LCD-scherm en een persoonlijk kuurgedeelte met stoomdouche en whirlpool met kleur-, geluids- en lichttherapie. De villa's hebben allemaal een privézwembad in de tuin en een sauna in de woonkamer.


Geinig idee voor je bureaublad...

De Haagse inrichters organisatie Interne Zaken introduceerde CINEBOX, het meest luxueuze en uitbreidbare concept voor hometheater ooit. CINEBOX is een doos die in een bestaande ruimte in huis wordt geplaatst. Aan alles wordt gedacht, van sofa tot klimaatbeheersing. Altijd op maat gemaakt. Deze beursopstelling komt op 250.000 euro, daarvoor wordt ie wel aan huis bezorgd en geinstalleerd.


De wereldprimeur voor het grootste plasmascherm ter wereld is voor Panasonic. Het fraaie scherm weegt 220 kilo en wordt op aanvraag geproduceerd. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels ook handig voor het tonen van je vakantiefoto's op ware grootte. Prijs vanaf 60.000 euro.


De Kinesis Personal van Technogym (hier midden in beeld) is een interieurobject annex 'home fitness concept' waar je traint door middel van draden die uit de spiegelwand komen. Het ontwerp van Antonio Citterio is vooral bedoeld voor thuisgebruik of op kantoor en vanaf nu te koop voor 8000 euro.


Je vraagt je even af wat een fair-tradeproject als Return To Sender gepresenteerd in een kartonnen doos op een beurs als deze doet. Maar liefdadigheid heeft natuurlijk alles te maken met rijk en beroemd zijn, helemaal als er BN-ers aan meedoen. Initiatiefneemsters Tessa Vos en Katja Schuurman presenteren zelf hun plannen die straks ook in een tv-format zullen worden gegoten. Op verre reizen zag Schuurman niet alleen mooie stranden en hippe uitgaansgelegenheden, maar ook veel armoede en mensen in benarde omstandigheden. Het project wil in rijkere landen een afzetmarkt creëeren voor producten uit kansarme regio's. Om welke producten het gaat is nog niet duidelijk, maar ze moeten vooral leuk en bruikbaar zijn met een culturele lading en een goed verhaal, zeggen de dames.


De Miljonair Fair. Uiteindelijk gewoon een beurs.

De Miljonair Fair is nog tot en met vandaag (11 december) te bezoeken in de RAI in Amsterdam.