Tv-programma Geenstijl heet Steengeyl

Tv-programma Geenstijl heet Steengeyl

18-12-2006 15:14 Laatste update: 30-04-2018 00:38

Het eerder aangekondigde tv-programma van shocklog Geenstijl in samenwerking met jeugdomroep BNN start op vrijdag 12 januari op Ned3.

Dat maakte BNN vanmiddag bekend. De naam van de show is volgens de omroep 'Steengeyl'. Het komt zo laat mogelijk op de buis: van 23.35 uur tot middernacht. BNN omschrijft het programma als 'tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend'. Een van de vaste onderdelen wordt 'Ondertussen in Helmond, pittoreske plaatjes van het meest criminele plaatsje van Nederland'. De première is op donderdag 11 januari om 16.00 uur op BNN's digitale jongerenkanaal 101, alleen te zien achter de decoder op tv of via www.101.tv. Tenminste, als 't geen tv-hoax is.

Geenstijl is in het blok tussen half 12 en middernacht de opvolger van programma's als Wartaal (100.000 kijkers). Volgens BNN-woordvoerster Marieke Saly kent Steengeyl geen presentatoren. 'De reporters zijn niet in beeld net zoals bij het journaal. Ook de makers van de site Geenstijl gaan niet presenteren.'

De site experimenteert al een tijdje met korte videoreportages. Oprichter Dominique Weesie van Geenstijl zei eerder tegen Bright over het tv-programma: 'We gaan belastinggeld opmaken.' De naam Steengeyl werd al door GS-bezoekers geopperd.