Downloadgids voor nieuwe tv-seizoen

Downloadgids voor nieuwe tv-seizoen

20-09-2006 17:48 Laatste update: 30-04-2018 01:40

Jacco de Boer

In Amerika gaat deze week het nieuwe tv-seizoen van start.

Jacco vertelt wat je kunt zien zonder je televisie te gebruiken.

21 september is een magische datum in de Verenigde Staten. De herfst begint, maar even traditioneel is de start van het nieuwe tv-seizoen. En dat is ook voor ons interessant. Ware het niet dat wat er daar nu nieuw op de buis verschijnt, pas na de volgende tv-beurs in Cannes op de Nederlandse schermen is te zien. Als omroepen de serie überhaupt kopen. Dat is natuurlijk prehistorisch, dat een paar inkopers bepalen wat jij kunt kijken. Dat kunnen we zelf ook wel regelen, dus hierbij wat tips over nieuwe programma's voor je downloadgids.


torrentspy

Studio 60 On Sunset Strip is het nieuwe speeltje van scriptschrijver Aaron Sorkin, die onder meer West Wing en A Few Good Men schreef. Het is een tv-show over een late night tv-show die drastisch aan het verslechteren is. De show is daarmee gelijk de meest politiek getinte nieuwe serie, omdat het een onverhulde aanklacht is tegen de armoede van moderne tv. Paradoxaal genoeg streden de Amerikaanse omroepen als gekken om de rechten op de serie en is Studio 60 na de pilotaflevering al een Emmy kandidaat. Voor de serie telt wel het Matthew Perry-alert.


youtube :: torrentspy

Smith, dat ook al een gedeelte van de West Wing crew aan boord heeft, is een misdaadserie die niet gaat over het pakken van de crimineel maar het slagen van de misdaad zelf. Smith's helden zijn een stel boeven dat voor de buitenwereld een 9-to-5 leventje leidt maar ondertussen de meest spectaculaire kraken zetten. Toegegeven, het is de zoveelste boeven-hebben-ook-een-gewoon-leven show, maar niet eerder was de plot van een show dat de bad guys altijd winnen. Main man bad guy is de getypecaste Ray Liotta, maar waddafuk. Dit is popcorn crime entertainment en juichen voor de bad guys inéén, inclusief rondborstige blondine. Hier ook nog een preview.


youtube :: torrentspy

Jericho is de meest paranoïde nieuwe serie, waarin de States compleet van de kaart worden geveegd omdat terroristen er een aantal kernbommen weten te droppen. Smalltown Jericho overleeft de aanval zonder te weten wat er nu allemaal gebeurd is. Alle ingrediënten zijn aanwezig: angstige doch wijze kinderen, de goedaardige beer van een sheriff, de streetwise black man en de mysterieuze en knappe hoofdpersoon en zijn high school-liefje. De grofheid om de ultieme ramp aan te wenden voor een feelgoodshow over Smalltown America is zo over the top dat Jericho uitermate geschikt is om je escapisme helemaal uit te leven. En dames, Skeet Ullrich is de mysterieuze jongeman in kwestie. Zie ook de trailer.


torrentspy

Heroes is voor de superheldenliefhebber. Want zoals iedereen weet hebben ook superhelden gevoel. De twee pilaren waar de serie op leunt zijn de impact die het superhelden zijn kan hebben op je leven en het grote mysterie waarom er opeens zoveel superhelden zijn. En sterker nog, waar ze in godsnaam tegen zullen gaan moeten strijden. Heroes is geheel in stijl episch aangekleed en aangepakt. Filmisch gefilmd en speelt zich af over de hele wereld.


torrentspy

Brotherhood is perfect voor wie uitgekeken is op de operette dramatiek en psychobabble van de Soprano's. In het gure Providence, Rhode Island hebben de Ieren het voor het zeggen. Zowel in de politiek als in de maffia. Brotherhood volgt twee broers in die twee arena's. Centrale vraag is wie de grootste maffioso nou eigenlijk is. De verhaallijnen, het acteertalent, het troosteloze decorum van winderig noord-oost Amerika maken Brotherhood tot het beste crime-drama sinds tijden. De gok die de schrijvers namen om een Engelsman en een Australiër de twee broers Caffee te laten spelen is zo goed uitgepakt dat de serie van een betaalkanaal wordt gehaald om op het publieke net prime time te worden uitgezonden.


The Very Good Adventures of Yam Roll in Happy Kingdom gaat over een stukje Japans eten dat taxi rijdt en probeert de liefde van zijn leven, Minamiko, voor zich te winnen. Dat klinkt logisch, maar de humor en stijl van Yam Roll zijn zo bizar en onaards dat de freaky cartoonfreak gerust een nieuwe verslaving kan beginnen. En het beste van Yam Roll? Cartoon Network zendt de serie alleen maar 's avonds laat uit omdat de serie 'te onstabiel' zou zijn voor overdag. Als dat geen aanrader is.


Naast deze premieres zijn de vervolgen op Criminal Minds, CSI in alle versies, My Name Is Earl, Sleeper Cell, Grey's Anatomy en House aan te raden. Om deze series op je eigen gemak en houtje te volgen is TorrentSpy essentieel. Het grote voordeel is dat je je per serie kan abonneren op een RSS-feed zodat je in je reader een realtime downloadgids kan aanmaken. Natuurlijk is het zo dat de kans bestaat dat je gecopyright materiaal binnenhaalt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Los daarvan: veel plezier met het beste van tv zonder tv.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s