'iPhone-namen gaan dit jaar op de schop'

'iPhone-namen gaan dit jaar op de schop'
26 april om 12:33
Laatste update: 26 april om 17:18

Apple zou dit jaar de namen van nieuwe iPhones op een nieuwe manier aanpakken en niet verder tellen vanaf iPhone X.

Apple volgde altijd een redelijk vast stramien met zijn iPhone-benamingen. In het begin kwam de iPhone, daarna de iPhone 3G, gevolgd door de 4, 5, 6, 7 en 8. Soms zat er een jaartje een S-model tussen, maar de nummering was redelijk te volgen. Maar de iPhone X gooide roet in het eten. Door de X, Romeins cijfers 10, viel de iPhone 9 weg. Ook was er geen iPhone 7S.

Daarom gaat de vertrouwde nummering dit jaar op de schop bij Apple, zeggen verschillende analisten tegen Business Insider. Analisten van het bureau Guggenheim denken dat Apple de nummering dit jaar volledig achterwege laat.

'iPhone'

Volgens eerdere geruchten zou Apple dit najaar met drie nieuwe iPhones komen: een opvolger van de X, een grotere versie van de X en een goedkoper model met 6,1 inch lcd-scherm. De X zou de X blijven, het grotere model zou X Plus gaan heten en de nieuwe goedkopere variant zou simpelweg 'iPhone' gaan heten.

Analisten wezen er eerder al op dat Apple dit jaar met de iPhone X zou stoppen. Dat zou in dit licht logisch zijn; twee verschillende modellen kunnen immers niet dezelfde naam hebben. De nieuwe iPhone SE die in de zomer wordt verwacht, zou weer simpelweg iPhone SE gaan heten.

Guggenheim verwacht daarnaast dat Apple dit jaar evenveel iPhone gaat verkopen als vorig jaar. Maar dankzij een hogere verkoopprijs zou de omzet over iPhones opnieuw stijgen, tot wel 15 procent.

Kijk ook onze cameratest: iPhone X versus Galaxy S9


​Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via