Grote vraag naar robothond Aibo, productie opgevoerd
In je mand!

Grote vraag naar robothond Aibo, productie opgevoerd

08-05-2018 12:55 Laatste update: 12:58

Sony heeft in het eerste kwartaal 11.111 exemplaren van de nieuwe Aibo verkocht. De vraag naar de nieuwe robothond overtreft het aanbod.

De hoge prijs is blijkbaar geen obstakel voor Aibo-fans die graag een elektrisch huisdier willen. De robothond kost 198.000 yen (1530 euro) en eigenaars zijn daar bovenop ook nog eens 2.500 yen (19 euro) per maand kwijt aan het bijbehorende abonnement, dat ervoor zorgt dat de Aibo nieuw gedrag kan vertonen.

Volgens Sony overtreft het aantal bestellingen het aantal geleverde Aibo's met een factor tien, zo meldt The Register. De Japanse elektronicagigant belooft daarom om de productie van de robothond op te voeren. Sony is bovendien van plan de Aibo ook buiten Japan te gaan verkopen, onder meer in de Verenigde Staten en China.

Eigen karakter

Van de eerste Aibo, die een stuk houteriger was dan de huidige versie, werden na de lancering eind vorige eeuw 150.000 exemplaren verkocht. De nieuwe versie is flink verbeterd. Zo is de Aibo 2.0 een stuk minder voorspelbaar dan zijn voorganger.

De hond ontwikkelt dankzij deep learning een eigen karakter: net als bij een normale hond bepaalt de eigenaar zijn gedrag door de Aibo te straffen en te belonen. Dankzij het abonnement wordt het beest bovendien regelmatig voorzien van nieuwe trucjes van gedrag.

Begin dit jaar maakten we al even kennis met de nieuwe Aibo tijdens de techbeurs CES. Bekijk de video: