Zo stort Microsoft zich op het Internet of Things
Vergeet Windows

Zo stort Microsoft zich op het Internet of Things

08-05-2018 13:21 Laatste update: 15:32

Merijn Doggen

Windows wordt steeds minder belangrijk voor Microsoft. Het bedrijf stort zich helemaal op het 'Internet of Things', met eigen software om bijvoorbeeld camera's en drones slimmer te maken.

Microsoft verlegt zijn focus van Windows naar het Internet of Things: de technologie waarmee tal van kleine apparaten een koppeling met de cloud moeten krijgen. Onder meer camera's, drones en sensoren gaan met zijn nieuwe software en clouddiensten voor Internet of Things werken, kondigde Microsoft aan tijdens Build.

Die software, geen versie van Windows, werkt met kunstmatige intelligentie (AI), waarmee bijvoorbeeld objecten en mensen sneller herkend kunnen worden. Onlangs maakte Microsoft al bekend 5 miljard dollar te investeren in Internet of Things-technologie.

Voor Bright was Merijn Doggen bij Microsoft Build. Bekijk zijn verslag:

Microsoft kondigde tijdens Build onder meer een samenwerking met de grote drone-maker DJI aan. De DJI-drones voor bedrijven gaan werken met Microsofts clouddiensten. Ook werkt Microsoft samen met chipmaker Qualcomm aan het verbeteren van beeldherkenning met behulp van kunstmatige intelligentie.

Later deze week bezoekt Bright ook het jaarlijkse Google-event Google I/O.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal om onze video's niet te missen.