Facebook werkt aan kopie van Bitmoji van Snap
Origineel!

Facebook werkt aan kopie van Bitmoji van Snap

08-05-2018 18:59 Laatste update: 19:27

Facebook voert testen uit met Facebook Avatars: cartoonversies van zijn gebruikers die sterk doen denken aan de Bitmoji van Snap.

De nieuwe functionaliteit werd ontdekt door de studente computerwetenschappen Jane Manchun Wong, meldt TechCrunch. Zij trof de plannen aan in het Android-ontwikkelaarspakket (APK) van Facebook, en deelde haar ontdekking via Twitter. Wong ontdekte ook de Twitter-plannen om direct messages met behulp van end-to-end-encryptie te versleutelen.

Facebook Avatars biedt Facebook-gebruikers een 'geheel nieuwe wijze om zichzelf te uiten op Facebook'. Zo kunnen Facebook-gebruikers straks reacties achterlaten met gepersonaliseerde stickers. De cartoon-avatars kunnen ook worden gebruikt in chatgesprekken via Facebook Messenger, ontdekte Wong.

Facebook bevestigt de komst van de Facebook Avatars tegenover TechCrunch. "We kijken naar nieuwe manieren waarop mensen zichzelf kunnen uiten op Facebook", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Het is nog niet duidelijk wanneer het sociale netwerk zal beginnen met het testen van de nieuwe functionaliteit: op het moment staat de ontwikkeling van Facebook Avatars nog in de kinderschoenen. Ook is nog niet duidelijk hoe de cartoon-avatars zullen worden gemaakt: door de gebruikers zelf of met behulp van AI die foto's kan omzetten in cartoons.

Facebook kopieerde de afgelopen jaren meerdere functies van Snapchat in zijn chatdiensten WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger.