Google Assistant belt zelf met de kapper, mag dat?
Bijna menselijk

Google Assistant belt zelf met de kapper, mag dat?

09-05-2018 16:48 Laatste update: 10-05-2018 12:56

Nieuwe Google-technologie laat computers op een natuurlijke manier gesprekken voeren. Zo kan Google Assistant namens jou met bedrijven bellen, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak of een reservering.

Google-ceo Sundar Pichai liet tijdens een presentatie dinsdagavond op de Google I/O-conferentie een telefoongesprek horen van een slimme assistent die belt met een kapperszaak. De slimme assistent maakte telefonisch zelfstandig een afspraak voor een knipbeurt. De vrouw aan de lijn had niet door dat ze met een computer te maken had. Google Assistant wist natuurlijke zinnen te maken en reageerde met uh's, zoals een mens zou doen.

De technologie, Google Duplex, is nog niet klaar voor gebruik door consumenten, maar bevindt zich volgens Google al wel in een vergevorderd stadium. Het roept vragen op over computers die onherkenbaar met mensen kunnen praten. Moet een computer zichzelf aan de telefoon altijd voorstellen? Of mag de software zich voordoen als een mens? Dat vroeg Bright op Google I/O aan ontwikkelaars, en aan Sundar Pichai zelf. Bekijk de video:

De Google Assistant spreekt binnenkort ook Nederlands, maar wanneer de Nederlandse taal wordt toegevoegd is volgens een woordvoerder van Google nog niet bekend.

De Google Home-speakers die met de Google Assistant werken komen dit najaar ook in Nederland op de markt.