Haatmuziek en R. Kelly gedwarsboomd door Spotify
'Geen censuur'

Haatmuziek en R. Kelly gedwarsboomd door Spotify

11-05-2018 16:38 Laatste update: 16:49

Spotify gaat muziek met een haatdragende boodschap blokkeren en artiesten met een hatelijke persoonlijkheid tegenwerken.

Spotify gaat erop toezien dat er geen haatmuziek meer op het platform verschijnt, zo laat het Zweedse bedrijf weten. De muziekdienst publiceerde donderdag zijn nieuwe beleid. Als er een melding binnenkomt, zal Spotify bepalen of het in strijd is met de nieuwe regels. Zo ja, dan zal het bedrijf de muziek verwijderen.

In sommige gevallen zal Spotify de liedjes alleen uit de playlists die het zelf samenstelt halen en ze verwijderen uit de automatisch aangemaakte gepersonaliseerde playlists van leden. Ook wordt de haatmuziek niet meer gepromoot op Spotify.

R. Kelly op zwarte lijst

In navolging op de nieuwe regels is de muziek van R. Kelly op de zwarte lijst gekomen en daarmee wordt het niet meer aanbevolen of gepromoot, zo laat het bedrijf weten aan The Verge. Hij valt in de categorie artiesten die 'een haatdragende persoonlijkheid hebben gedemonstreerd'.

R. Kelly wordt verdacht van seksuele misdragingen en het vasthouden van een vrouw in een sekte. 50 Cent heeft het op Twitter voor R. Kelly opgenomen, aangezien Kelly niet veroordeeld is.

Geen censuur

Spotify is van mening geen censuur te plegen. "We geloven niet in content censureren, maar we willen dat onze redactionele beslissingen - wat wij kiezen om te programmeren - onze waarden reflecteren."

Is Spotify de beste muziekstreamingdienst? Bekijk onze vergelijking: