Fujifilm komt met vierkante Polaroid-achtige camera
Instagram maar dan fysiek

Fujifilm komt met vierkante Polaroid-achtige camera

15-05-2018 12:11 Laatste update: 18:26

Voor het eerst brengt Fujifilm een volledig analoge vierkante instantcamera op de markt.

Wat moet je doen in deze Instagram-tijden om nog een beetje op te vallen? Analoog fotograferen. Maar dan wel in het old-school vierkante formaat van Instagram, natuurlijk. Fujifilm komt met een nieuwe camera die vierkante foto's schiet en meteen op film ontwikkelt.

De nieuwe Instax Square SQ6 heeft verschillende kleurenfilters, dubbel exposure-modus en zelfs een selfiespiegeltje voorop om te zien hoe je eruit ziet als je de camera naar jezelf draait.

De Instax Square SQ6 is een variant op de al uitgebrachte Instax Square SQ10. Dit was de eerste camera in het vierkante formaat voor Fujifilm en was naast een analoge instantcamera ook een digitale camera. Daardoor was de camera ook direct een stuk duurder.

130 dollar

De nieuwe Instax Square SQ6 is vanaf 25 mei te koop en kost 130 dollar. Dat is de helft van het geld van de Instax Square SQ10. Wel moet je losse cassettes met films kopen. Deze kosten ongeveer 15 euro per 10 foto's.

Het Nederlandse bedrijf Polaroid Originals introduceerde eind vorig jaar de nieuwe instant-camera OneStep 2, die 120 euro kost.