Microsoft-bot kan ook bellen met AI
Babbelbot

Microsoft-bot kan ook bellen met AI

22-05-2018 14:30 Laatste update: 18:50

In navolging van Google heeft nu ook Microsoft een AI-bot gemaakt die met mensen kan bellen. Maar wel alleen in het Mandarijn.

Eerder deze maand maakte Google-ceo Sundar Pichai tijdens de Google I/O-conferentie de blits met Google Duplex: een AI-systeem dat op natuurlijke wijze gesprekken kan voeren en bijvoorbeeld telefonisch een tafel kan reserveren bij een restaurant.

Tijdens een bijeenkomst in Londen toonde Microsoft-ceo Satya Nadella dinsdag een vergelijkbare AI-bot die actief is in China, meldt The Verge. De bot, Xiaoice geheten (Chinees voor 'kleine Bing'), kan eveneens met mensen bellen en gesprekken voeren, zo blijkt uit een video.

Xiaoice werkt niet helemaal als Duplex, die in opdracht van een gebruiker een telefoongesprek voert. In plaats daarvan voert de bot een gesprek met een gebruiker. Volgens Nadella heeft de software inmiddels al een miljoen telefoongesprekken gevoerd.

De kunstmatige intelligentie kan onder meer voorspellen wat iemand gaat zeggen. Zo is Xiaoice in staat om gebruikers halverwege een zin te onderbreken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s