Amazon Echo stuurde gesprekken door naar collega
Speaker luisterde af

Amazon Echo stuurde gesprekken door naar collega

24-05-2018 19:29 Laatste update: 19:30

Bram van Dijk

Meerdere privé-gesprekken van een Amerikaans echtpaar zijn door hun Amazon Alexa-speaker doorgestuurd naar een werknemer van de man.

Een gezin uit de Amerikaanse stad Portland beschuldigt de slimme speaker Amazon Echo van het opnemen en doorsturen van privé-gesprekken, zonder toestemming. Dat schrijft The Washington Post op basis van berichtgeving van het lokale nieuwsstation KIRO 7.

Ze kwamen de duistere praktijken op het spoor toen een werknemer van de man belde met de boodschap "Trek direct de stekker uit jullie Alexa-apparaten. Jullie worden gehackt." Eerst wilden ze het niet geloven, maar toen de werknemer vertelde dat hij hen hoorde praten over hardhouten vloeren, wisten ze dat hij de waarheid sprak.

'Extreem zeldzaam'

Aan KIRO 7 liet Amazon weten het voorval te kennen. "We hebben onderzocht wat er is gebeurd en komen tot de conclusie dat het een extreem zeldzame gebeurtenis was. We nemen stappen om dit te voorkomen in de toekomst."

Amazon wilde de apparaten vervangen door nieuwe Echo's, maar de familie heeft besloten de apparaten uit het huis te bannen. Ze eisen nu hun geld terug.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s