Apple vs Samsung

Samsung schond Apple-patenten en moet 539 miljoen betalen

25 mei 2018 om 06:53
Laatste update: 25 mei 2018 om 08:08

De jury van een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Samsung verschillende Apple-patenten heeft geschonden. Het gaat met name om ontwerppatenten.

Weer een nieuw hoofdstuk aan de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung. Wederom heeft de jury van de rechtbank bepaald dat Samsung ontwerppatenten van Apple heeft geschonden. Zo zou Samsung onder andere de afrondende hoekjes van de iPhone hebben afgekeken en het raster van icoontjes op het startscherm. 

Volgens dit nieuwe vonnis hoeft Samsung 'slechts' 539 miljoen dollar moet betalen. De vorige keer dat de zaak diende, in 2012, was de uitspraak dat Samsung 1 miljard dollar aan Apple moest bepalen. Volgens Bloomberg is dit nu de definitieve uitspraak en kan er niet meer in beroep worden gegaan.

Reacties

Samsung is teleurgesteld in de uitspraak. Volgens de advocaat van de fabrikant is de uitspraak 'niet onderbouwd met bewijs'.

Apple is blij en zegt in een statement dat het hen niet om het geld te doen was, maar om de bescherming van het product. "We geloven in onze waarde van design en onze teams werken onvermoeibaar om innovatieve producten te creëren om onze klanten te verheugen."