Apple heeft AirPlay 2 uitgebracht
Multi-room audio

Apple heeft AirPlay 2 uitgebracht

29-05-2018 19:30 Laatste update: 31-05-2018 08:18

Apple heeft vanavond iOS 11.4 vrijgegeven. De update voegt twee langverwachte functies toe: AirPlay 2 en iMessage in iCloud.

Apple-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar sinds dinsdagavond is muziekstreamingfunctie AirPlay 2 beschikbaar. De functie is onderdeel van de nieuwe update iOS 11.4. Apple kondigde AirPlay 2 bijna een jaar geleden al aan.

Meerdere speakers

Met AirPlay 2 kun je muziek op meerdere speakers in verschillende kamers tegelijk afspelen. Dit werkt via iOS-apparaten, HomePods en Apple TV's. Meerdere bekende speakerfabrikanten gaan AirPlay 2 ondersteunen, waaronder Sonos, B&O, Bose, Bowers & Wilkins, Denon en Polk. Ook zijn twee HomePods voortaan als stereopaar in te stellen. Apple heeft drie nieuwe landen aangekondigd waar de HomePod vanaf 18 juni verkrijgbaar is, maar daar zit Nederland nog niet bij.

Een speaker met AirPlay 2 is vanaf meerdere apparaten tegelijk te bedienen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld samen met een huisgenoot een playlist te beheren. Speakers die AirPlay 2 ondersteunen verschijnen in de Woning-app, waar ze aan kamers zijn te koppelen. Het is ook mogelijk om met spraakopdrachten aan Siri de speakers te bedienen.

iMessage in iCloud

Ook nieuw in iOS 11.4 is dat alle berichten van iMessage zijn op te slaan in iCloud, waardoor alle berichten tussen apparaten gesynchroniseerd blijven. Als je een bericht op het ene apparaat verwijdert, verdwijnt hij ook vanzelf op een ander toestel. De berichten worden in iCloud opslagen met end-to-end-encryptie.

Volg WWDC bij Bright

Apple kondigt volgende week tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC in San Jose hoogstwaarschijnlijk aan welke vernieuwingen iOS 12 zal krijgen.

Bright is bij WWDC aanwezig. Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube om onze updates niet te missen.

Kijk ook: dit moet Apple nog verbeteren aan de HomePod