Tesla Roadster krijgt 'rocketboosters'
SpaceX-optiepakket

Tesla Roadster krijgt 'rocketboosters'

12-06-2018 06:11 Laatste update: 21:50

Elon Musk wil in de nieuwe Tesla Roadster de optie bieden om de achterbank om te wisselen voor twee rocketboosters. En het lijkt geen grap.

Tesla zit niet bij de pakken neer, nu de productie van de Model 3 moeizaam gaat. Intussen wordt gewerkt aan in ieder geval de Tesla-vrachtwagen én de nieuwe Roadster. Daar komt een indrukwekkend SpaceX-optiepakket bij met rocketboosters, zo tweette Elon Musk afgelopen weekend:

De thrusters zijn er om te helpen bochten sneller te nemen, acceleratie te verbeteren of harder te remmen. In de tank zit lucht onder hoge druk die met een pomp bijgevuld wordt. Die trekt zijn stroom uit de accu, maar gezien de Roadster een 200 kWu accupack krijgt met een bereik van bijna 1000 kilometer is dat niet zo'n probleem.

Alleen de herrie die het systeem zal maken, zorgt ervoor dat het in geen geval legaal zal zijn voor gebruik op de openbare weg. De standaardversie van de Roadster zou 0-100 km/u in 2 seconden moeten kunnen afleggen. Het is bijna niet voor te stellen wat dit systeem nog toe zal voegen.