Nintendo op E3: alle ballen op Super Smash Bros Ultimate
Gamebeurs E3

Nintendo op E3: alle ballen op Super Smash Bros Ultimate

12-06-2018 20:15 Laatste update: 20:30

De focus van Nintendo op de E3-beurs lag vooral op de nieuwe Switch-game Super Smash Bros. Ultimate. "Overall was het vrij karig wat de Japanners lieten zien", vindt Jan Meijroos.

Super Smash Bros. Ultimate

Eerlijk is eerlijk, dit wordt de ultieme multiplayer brawlerversie uit de populaire game-serie. Nog nooit zaten er zoveel speelbare personages in een Super Smash Bros-game - van Snake to Sonic, van Pokémon Trainer tot de Ice Climbers en zelfs het iconische Metroid-monster Ridley is speelbaar. 

De game ondersteunt verschillende controllers, waaronder Nintendo GameCube-controllers (origineel of vernieuwd), Joy-Con, of de Nintendo Switch-Pro-controller. Vooral GameCube-controllers zijn voor puristen een big deal, dat heeft Nintendo goed gedaan. Je hebt er wel een usb-adapter voor nodig. Alle amiibo uit de serie zijn compatibel met de game en de amiibo van vechters uit andere series worden ook ondersteund.

Bijna alle personages hebben nieuwe moves en nieuwe outfits, er zijn aanpassingen in speciale aanvallen, je knokt in nieuwe en bekende arena's en je kan off- en online spelen, tot en met wel 8 spelers. Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december, want in Japan kennen ze Sinterklaas niet. 

Fortnite op de Switch

Vooraf ging het gerucht al en dat komt dus uit: Fortnite is nu speelbaar op de Switch en de Battle Royale-modus kun je gratis downloaden in de eShop. Zo wordt de grootste game van deze aardbol weer een stuk groter. 

Fire Emblem: Three Houses

De eerste beelden van de zeer geliefde tactische role-playing game Fire Emblem voor de Switch. Dat is best wel een dingetje, want de laatste Fire Emblem-game voor consoles was Fire Emblem: Radiant Dawn in 2007, voor de Wii. Het spel verschijnt in de lente van 2019.

Super Mario Party

Over de Mario Party-games wordt vaak een beetje lacherig gedaan, maar het zijn perfecte partygames om met vrienden aan tafel te spelen. Ze laten de ouderwetse bordspellensfeer in een modern jasje herleven. In Super Mario Party voor de Switch kun je met zijn vieren spelen, of in teams, en je kunt zelfs twee schermen van twee Nintendo Switch-consoles gebruiken. Super Mario Party verschijnt op 5 oktober. 

Poké Ball Plus

We weten al dat de rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Pokémon Let's Go! Eevee op 16 november voor de Switch verschijnen. Voor de ultieme Pokémon-fan is daar de Poké Ball Plus-controller die je extra kunt aanschaffen. Deze ziet er niet alleen fantastisch uit, maar je kan hele games met de controller spelen. Daarnaast krijg je Pokémon Mew exclusief bij de aanschaf van de Poké Ball Plus-controller. Deze trilt wanneer je een zakmonstertje gevangen hebt. 

Maar waar was de rest?

Met de Pokémon-games en Super Smash Bros. Ultimate heeft Nintendo dit jaar zekere kaskrakers op zak, maar toch was het overall wat karig wat de Japanners lieten zien. Waar waren bijvoorbeeld de eerste beelden van Metroid 4? Waar was gameplay van Bayonetta 3? Hoe staat het met de third-party support? Deze is zeker beter dan tijdens de Wii U maar nog niet overweldigend.

Als Super Smash Bros. niet jouw type game is, dan is het nu, na het geweldige eerste jaar van de Nintendo Switch, toch allemaal een tikje minder.  

En hoe staat het eigenlijk met de Nintendo 2DS/3DS? Er werd geen enkele titel voor de handhelds aangekondigd. Betekent dit officieus het einde van de portable gamemachine? De tijd zal het leren.