'Opvouwbare Samsung-telefoon gaat ruim 1500 euro kosten'
Galaxy X

'Opvouwbare Samsung-telefoon gaat ruim 1500 euro kosten'

14-06-2018 09:59 Laatste update: 10:53

Samsung zou volgend jaar met zijn opvouwbare Galaxy X komen. Dat toestel kan wel eens peperduur worden.

Een Samsung-topman heeft vorig jaar al duidelijk gezegd dat het bedrijf werkt aan een opvouwbare telefoon. Dat toestel zou mogelijk in november van dit jaar in productie gaan, om in de eerste helft van 2019 op de markt te komen. Dat zeggen analisten tegen The Korea Times.

De opvouwbare telefoon van Samsung zou drie oled-schermen hebben: één aan de buitenkant en twee aan de binnenkant. Eenmaal opengevouwen zouden die twee schermen samen een display van 7,3 inch vormen. Het buitenste scherm zou een format van zo'n 4,5 inch hebben. Samsung zou verschillende patenten hebben op technieken die de interne componenten tijden het vouwen beschermen, zoals een 'kunstmatige spier' die meebeweegt met het scherm.

Behoorlijk duur

De telefoon zou echter weleens best prijzig kunnen worden. De analisten spreken over een prijs van 2 miljoen Koreaanse won, omgerekend ruim 1500 euro. Dat is een stuk duurder dan de huidige duurste smartphone, de iPhone X met 1.160 euro. Samsung zou een prototype van de telefoon achter gesloten deuren aan providers willen tonen tijdens de CES in Las Vegas, begin januari volgend jaar.

Concurrentie

Samsung zou haast hebben met het toestel, omdat Chinese concurrenten Huawei en ZTE ook aan opvouwbare telefoons zouden werken.

Samsung wil echter de eerste zijn en ziet het opvouwbare toestel als manier om zich te onderscheiden van de rest. Het gros van de dure Android-toestellen van dit jaar loopt vooral achter Apple aan, met telefoons met een inkeping (notch) bovenaan het scherm.

Apple patenteerdevorig jaar ook een opvouwbaar iPhone-scherm, dat als een boekje dichtklapt.