Slimme speakers

Sonos praat met Apple over integratie Siri

Sonos speakers Siri integratie
18 juni om 14:06
Laatste update: 18 juni om 14:13

Sonos wil meerdere spraakassistenten ondersteunen in zijn slimme speakers en praat onder andere met Apple over een directe integratie van Siri.

Sonos lanceerde vorig jaar de Sonos One-luidspreker die Amazons digitale assistent Alexa ondersteunt. Zo kan je met spraakcommando's een muziekje opzetten of je slimme lampen dimmen. Sonos heeft echter de ambitie meerdere spraakassistenten, bijvoorbeeld ook Google Assistant, in de One en de nieuwe soundbar Beam te integreren. Dat zou dit jaar nog moeten gebeuren.

Ondersteuning voor meerdere assistenten zou de drempel tot de aanschaf van een Sonos-speaker verlagen, omdat sommige mensen al gebruik maken van één bepaalde spraakassistent.

Tijdens een interview met The Verge vertelde Sonos-ceo Patrick Spence dat hij ook in gesprek is met Apple over een integratie van Siri. Volgens Spence moet Apple gaan beslissen of het Siri zal openstellen voor andere fabrikanten. Momenteel werkt Siri alleen direct op de HomePod. Spence zegt al meerdere gesprekken over het onderwerp met Apple gehad te hebben. De Sonos Beam ondersteunt straks wel AirPlay 2, waarmee enkele functies rond het afspelen van muziek vanaf iOS-apparaten via Siri zijn te bedienen.

Apple bewaakt zijn eigen ecosysteem altijd streng, maar Sonos heeft al een goede verstandhouding met de iPhone-fabrikant. Zo heeft Sonos een relatief grote mate van controle over de bediening van Apple Music vanuit de Sonos-app. 

Bekijk ook onze video over de Sonos Beam:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal