LG patenteert opvouwbare telefoon
Net een portemonnee

LG patenteert opvouwbare telefoon

05-07-2018 16:03 Laatste update: 16:02

LG heeft een ontwerp voor een opvouwbare telefoon gepatenteerd. Dichtgevouwen lijkt het toestel op een portemonnee.

Samsung en Huawei werken volgens geruchten aan een opvouwbare smartphone. Dan kan LG als grote concurrent van Samsung niet achterblijven. LG heeft in de VS eind juni een patent toegewezen gekregen op een opvouwbare telefoon, ontdekte Letsgodigital.

Het toestel dat LG in zijn patent omschrijft heeft een scharnier in het midden van het toestel. Dichtgevouwen is de telefoon daarom vierkant, een beetje zoals een dichtgevouwen portemonnee. Het toestel heeft één vouwbaar scherm, dat dankzij een speciaal scharnier zonder schade dubbelgevouwen moet worden. Het scharnier vouwt op tot een halfronde vorm, zodat de telefoon in dichte stand een naad bij het scharnier heeft.

Dure grap

Magneten moeten ervoor zorgen dat de telefoon in dichte stand niet zomaar open kan, in open stand moet een klik van het scharnier ervoor zorgen dat het open blijft staan. De achtercamera zou ook in dichte stand gebruikt kunnen worden, verder heeft de telefoon alle kenmerken van een doorsnee smartphone, zoals een microfoon onderaan het scherm, en speakers boven en onder.

Samsung Galaxy X

Concurrent Samsung zou zijn opvouwbare Galaxy X volgens de meest recente geruchten presenteren tijdens techbeurs CES, begin 2019. Een kleine twee maanden later zou de introductie van de Galaxy S10 volgen op Mobile World Congress.

De opvouwbare Galaxy X zou volgens een recent gerucht mogelijk ruim 1500 euro gaan kosten.