Warm hè? Deze gadgets houden je koel tijdens de hittegolf
Zomerse gear☀️

Warm hè? Deze gadgets houden je koel tijdens de hittegolf

16-07-2018 16:49 Laatste update: 17-07-2018 08:57

Nina Verberne

Acht gadgets om je koel te houden tijdens de warmste zomerweken.

Om zweetdruppels en plakkende kleding tegen te gaan tijdens de hittegolf, selecteerde RTL Weekend Magazine deze gadgets die voor verkoeling zorgen.

Miniatuurvoorbeeld

De perfecte nachtrust

In slaap komen tijdens dit heette weer is niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er dit slimme dekbed dat comfortabel is en toch niet plakkerig. Zo houdt het dekbed je koel tijdens de warme dagen, maar ook als het kouder wordt, zorgt-ie voor de juiste temperaturen. Bovendien kan je partner misschien wel van standje vrieskist houden, terwijl jij meer bent van standje koelkast. Ook dat je kan je reguleren met dit slimme dekbed. En als kers op deze ijstaart maakt-ie zichzelf ook op. Zelf je bed opmaken is dus verleden tijd. Vanaf 250 euro heb je een Smartduvet.

Miniatuurvoorbeeld

Dyson Ventilator

Een verkoelend briesje kan je helpen in slaap te vallen. Een ventilator biedt de oplossing. Het enige nadeel daarvan is dat ze vaak toch nog best lawaaierig zijn. De Dyson Cool-ventilator hoor je niet en heeft een extreem krachtige luchtstroom om je koel te houden. Je moet er helaas wel even voor sparen: vanaf 299,- euro heb je zo’n koele kikker. Ben je wel jarenlang voorzien van een koele slaapkamer.

Miniatuurvoorbeeld

Een waaiertje on the go

Zo’n Dyson-ventilator is natuurlijk een topding, maar als je niet thuis bent, heb je er vrij weinig aan. Gelukkig zijn er mini ventilatoren die je in je smartphone kunt stoppen (voor de stroom). Ze geven een licht briesje waardoor je het prima uithoudt op een terrasje en je de zweetdruppels te lijf gaat. En wat kost dat? Vanaf 8,95 euro heb je er eentje. Let wel op dat je een exemplaar koopt dat in je smartphone past: check even of je een micro-usb of lightning-aansluiting hebt.

Miniatuurvoorbeeld

Waan je in verkoelende luxe

De meest luxe vorm van verkoeling is misschien wel deze scherp geprijsde jacuzzi. De opblaasbare jacuzzi is groot genoeg om met vier mensen in te chillen. Hij is voorzien van 118 bubbeltjes waardoor iedereen in het bad kan genieten van bruisend water. De temperatuur en ook de heftigheid van de bubbels, kun je allemaal handmatig aanpassen met de afstandsbediening. Da’s mooi want dan kun je gewoon blijven zitten waar je zit. Zie je jezelf al zitten met een koud glaasje cava en een zacht muziekje op de achtergrond? De Lidl jacuzzi kost 289 euro en bestel je online.

Miniatuurvoorbeeld

Koel ijspaleis met Noria

Misschien wel de slimste oplossing om op ieder moment je veredelde sauna om te toveren naar een koel ijspaleis. Gadget Noria plaats je in een raam naar keuze. Je stopt de stekker in het stopcontact en stelt de gewenste temperatuur in. Eenvoudiger kan haast niet. Iedereen kan Noria eigenhandig plaatsen omdat het airco systeem zo ontzettend compact is. De airco kan een ruimte van ongeveer 15 vierkante meter van koele lucht voorzien en is dus daarom ideaal voor de slaapkamer. Je moet er wel even op wachten, volgende lente wordt Noria pas geleverd. Je kunt ‘m hier alvast reserveren.

 

Miniatuurvoorbeeld

Koud matje voor je viervoeter

Niet alleen wij hebben het warm, onze huisdieren kunnen de hitte ook niet aan. Het is daarom belangrijk om ze niet te veel te laten doen en ze te trakteren op een handig koelmatje. Deze kun je in iedere dierenwinkel scoren tijdens deze warme dagen. Zo'n matje koelt af zodra je hond of kat er op gaat liggen, tot zo'n 10 graden koeler dan de kamertemperatuur: comfortabel, maar niet ijskoud. Ideaal dus! Zo’n lekker koel matje scoor je al vanaf 15 euro via bijvoorbeeld Pets Place.

Miniatuurvoorbeeld

IJs- en ijskoude drankjes

Ga je gezellig een dagje naar het strand of park, dan horen daar koude drankjes bij. Maar een koelbox meeslepen, is niet iets waar iedereen zin in heeft. De oplossing daarvoor: Yaket Ice Packs. Dit ijsblok heeft het formaat van een sixpack en zorgt ervoor dat je drankjes maar liefst twaalf uur koel blijven. Voor ongeveer 29 euro koop je de gadget hier.

Miniatuurvoorbeeld

Je outdoor koelboxmaatje

Voor wie wel op zoek is naar een grotere koelbox, is de OtterBox Venture Cooler de ultieme koudhouder. Hij is zo ontzettend goed geïsoleerd dat het twee weken duurt voordat het ijs smelt. Daarnaast is-ie (net als alle smartphone hoesjes die ze maken) onverwoestbaar. En er zitten allerlei leuke gadgets bij die de box je beste outdoor-maatje maken, zoals bijvoorbeeld een flessenopener, snijplank en bekerhouders. Wel voor echte picknickfanatici, want er hangt een flink prijskaartje aan. Voor ongeveer 249 koop je ‘m hier