Laadpalen genoeg

Commentaar: ik heb 60 oplaadpunten in huis

Commentaar: ik heb 60 oplaadpunten in huis
9 juli om 09:11
Laatste update: 11 juli om 17:03

Rutger las met verbazing het onderzoek van de Europese autobranche over een tekort aan laadpalen.

Lobbyclub, eh, Europese Autobranchevereniging ACEA probeert nog voordat er CO2-afspraken gemaakt zijn, die te beïnvloeden door moord en brand te roepen over een tekort aan laadpalen voor elektrische auto's.

De ACEA is niet benauwd dat we allemaal niet snel genoeg kunnen overstappen op elektrische auto's, maar juist dat het te snel zal gaan. Dat zet druk op de Europese automakers en dus wordt deze strohalm aangegrepen om de lobby mee in te gaan. 

Als morgen iedereen zijn auto in zou ruilen voor een elektrische, dan hebben we uiteraard een vrij acuut probleem. Maar gezien zelfs de mensen die een Jaguar I-Pace, Tesla Model 3 of Opel Ampera-E wíllen rijden vaak wel even moeten wachten voor het zo ver is, hebben we voorlopig geen probleem. Hadden we het maar. 

Met dat tekort aan laadplekken valt het ook wel mee. Ik ga ze niet tellen, maar ik vermoed dat ik zeker 60 in mijn huis heb. Nu past een auto niet door de deur, maar mijn buitenstopcontactje kan ook prima dienst doen als laadoptie. Had ik zelf een elektrische auto, dan liet ik voor minder dan €1000 een echt laadpaaltje plaatsen. Met plugsurfing kan een ander die gebruiken als ik er niet ben. 

Daarnaast zijn er plannen om lantaarnpalen om te bouwen tot laadpalen (de stroomaansluiting zit er al), dus als het zover is dat 50 procent van de nieuw verkochte auto's elektrisch zijn, hebben we dit probleem al lang getackeld.