Chinese Spotify

Tencent brengt streamingdienst naar beurs in VS

9 juli om 07:41
Laatste update: 9 juli om 07:50

De Chinese techgigant Tencent wil zijn streamingdienst voor muziek naar de beurs in de Verenigde Staten brengen. Het bedrijf wil volgens ingewijden 4 miljard dollar ophalen met de stap.

De waarde van het volledige bedrijf zou daarbij op 25 miljard dollar worden geschat, meldt persbureau Reuters. Tencent Music is het grootste streamingplatform voor muziek in China en geruchten over een beursgang gingen al langer rond. 

De voorkeur voor een Amerikaanse beurs is opvallend voor de dochteronderneming van Tencent. Het moederbedrijf zelf, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, heeft een notering aan beurs van Hongkong. Tencent produceert games en is eigenaar van WeChat, het grootste sociale netwerk van China.

Spotify

In april ging de Zweedse concurrent Spotify naar de beurs, via een zogeheten direct listing. Hierbij worden er geen nieuwe aandelen uitgegeven en er komen geen begeleidende banken aan te pas. Hoewel deze muziekstreamingsdienst 170 miljoen gebruikers telt, waaronder 75 miljoen betalende, lijdt het nog altijd flink verlies.  

Spotify heeft een aandeel van 9 procent in Tencent Music en Tencent Holdings heeft op haar beurt een aandeel van 7,5 procent in Spotify. 

Bekijk hieronder: welke muziekdienst is de beste?

Lees meer over:

Deel via