© Elon Musk

Musk gaat door met bouw mini-duikboot voor Thaise jongens

Musk gaat door met bouw mini-duikboot voor Thaise jongens

9 juli om 08:20
Laatste update: 9 juli om 08:21

Elon Musk zet de bouw van een mini-duikboot waarmee de Thaise voetballertjes uit een grot gered zouden kunnen worden door, ook al is het waarschijnlijk niet meer nodig.

Als Tesla-baas Elon Musk iets in zijn hoofd heeft, dan laat hij het moeilijk los. Nu bouwt hij een kinderonderzeeboot om de Thaise voetballertjes te bevrijden uit hun grot. Het team kwam met hun coach vast te zitten toen ze een grot aan het ontdekken waren, waarna ze overvallen werden door de regen.

Mini-duikboot

Door de zware regenval en de nauwe grot is het extreem moeilijk om de jongens weer uit de grot te krijgen. Musk bood zijn hulp aan door SpaceX- en Boring Company-personeel te sturen naar de rampplek. Ook bleek in een serie van tweets dat hij in een zwembad in Los Angeles een mini-duikboot aan het testen was om de jongens te kunnen bevrijden.

Duikers

Ondertussen zijn er vier van de dertien jongens bevrijd, ze zijn door twee duikers door het grottenstelsel geleid. De andere jongens worden naar verwachting snel op dezelfde manier gered.

Desondanks gaat Musk door met de ontwikkeling van de mini-duikboot. Als het voor deze keer niet handig is, dan vast wel voor een andere keer, aldus Musk. Volgens hem is de duikboot ondertussen in een vliegtuig onderweg naar Thailand.

Meer op rtlz.nl:
Hulp Fries pompbedrijf niet meer nodig bij reddingsactie Thaise grot