Rijk, rijker, iPhone

Wil je rijk overkomen? Koop dan een iPhone

© Bright.nl

Wil je rijk overkomen? Koop dan een iPhone
9 juli om 11:24
Laatste update: 9 juli om 11:25

Onderzoek wijst uit dat het bezit van een iPhone de beste graadmeter is of een persoon rijk is of niet.

Dat nieuwe iPhones altijd flink aan de prijs zijn, is geen geheim. Maar voor het eerst heeft een onderzoek het verband gelegd met de dure smartphones van Apple en de welvarendheid van de koper.

Volgens het National Bureau of Economic Research is het merk iPhone de beste graadmeter als het gaat om te zien wie rijk is en wie niet. Het hebben van een iPhone zorgt voor een 69 procent kans om in de categorie 'hoog-inkomen' terecht te komen, aldus Gizmodo. Dat wil zeggen dat de iPhone-eigenaar bij de bovenste 33 procent hoort in zijn huishoudencategorie als het gaat om inkomen.

Hiermee scoorde de iPhone het hoogst in de merkcategorie. Het wordt gevolgd door het bezitten van een iPad en het bezitten van Verizon Wireless, een Amerikaanse provider.

Telefoongebruikers

Het Amerikaanse onderzoek wees verder uit dat het bezitten van een smartphone uberhaupt een goede aanduiding voor rijkdom is. Op plek vier staat namelijk 'het bezitten van een Android', met 60 procent kans. Dat maakt dat drie van de top vier graadmeters direct met telefoons te maken hebben.

Sojasaus

Verder is opvallend verder dat het gebruiken van een type sojasaus ook hoog scoort. Gebruikers van Kikkoman zijn in 59 procent van de gevallen rijk te noemen. Onderzoek van het bureau wijst uit dat deze sojasaus in 2004 ook al een belangrijke graadmeter was.

Lees meer over:

Deel via