© Microsoft

Surface Go tablet microsoft nederland
iPad-rivaal

Microsoft lanceert kleine tablet Surface Go

10 juli om 13:00
Laatste update: 10 juli om 15:16

Microsoft heeft het kleine broertje van de Surface Pro-tablet aangekondigd: de Surface Go. De tablet is een stuk kleiner én met een prijskaartje van 399 dollar een stuk goedkoper.

Vannacht maakte Microsoft de Surface Go-tablet wereldkundig in een blogpost. Een tablet die met optioneel toetsenbordhoesje ook prima als laptop zou moeten dienen. Daarmee zou de Surface Go ideaal zijn om mee te werken buiten een kantoor, 'bijvoorbeeld in scholen, gezondheidszorg en in het veld', aldus Microsoft.

De Surface Go heeft een 10 inch scherm en weegt net iets meer dan een halve kilo: 522 gram. Dat is vergelijkbaar met de iPads van hetzelfde formaat. 

De tablet werkt met het Windows 10 S-systeem, maar kan gratis worden omgezet naar een standaard Windows 10-besturingssysteem. Verder heeft het apparaat vanaf 4 GB aan werkgeheugen, vanaf 64 gb aan opslag en een schermresolutie van 1800 bij 1200 pixels.

499 euro

De prijs voor het instapmodel is 449 euro. De Microsoft-tablet is vanaf 28 augustus verkrijgbaar in Nederland. De Surface Go ondersteunt ook de Stylus Pen, die 100 euro kost. De toetsenbordcases kosten 100 of 130 euro afhankelijk van de kleuren.

Later dit jaar verschijnt in de VS ook een 4G-model waarmee je via een simkaartje online kan. Het is nog niet bekend of die in Nederland op de markt komt. 

Groot scherm

De Go is via de Surface Connect-ingang ook te verbinden aan een Microsoft-dock, waardoor de tablet te gebruiker is als een 'echte' computer op een groot scherm met toetsenbord en muis. De tablet kan op twee manieren worden opgeladen: zowel via de Surface Connector als met de USB-C-ingang.

Bekijk ook onze review van de Surface Book.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal