sonos airplay 2 streamen One Beam Play:5 PlayBase update
Multispeaker streamen

Sonos-speakers kunnen nu streamen via AirPlay 2

11 juli om 15:53
Laatste update: 11 juli om 15:59

Recente Sonos-speakers hebben na een update ondersteuning voor AirPlay 2, voor direct muziek streamen vanaf iOS-apparaten en Macs.

De AirPlay 2-update van Sonos is er voor de de Sonos One, de recent aankondigde Sonos Beam, de nieuwe Play:5, en de Sonos PlayBase. AirPlay 2 is de nieuwe versie van Apples draadloze streamingfunctie, waarmee je muziek naar meerdere speakers tegelijk kan streamen.

Na de Sonos-update kun je meerdere dingen. Ten eerste: muziek of geluid vanuit elke app op je iPhone, iPad of Mac streamen naar je Sonos-speaker, dus ook audio van games, films of series. Voorheen had Sonos nog geen AirPlay en was dat niet mogelijk.

Via Siri bedienen

Wie meerdere ondersteunde Sonos-speakers heeft, kan ze via de Woning-app noemen naar de kamer waar ze staan. Daarna kun je de speakers via Siri bedienen, als je Apple Music gebruikt tenminste. Vraag Siri om muziek af te spelen in de woonkamer en de keuken, en het gebeurt.

Maar wat als je één ondersteunde Sonos-speaker hebt, en daarnaast bijvoorbeeld een paar oudere Play:1-speakers? Geen nood: groepeer de oudere speakers met een ondersteunde speaker en je AirPlay-muziek komt uit alle luidsprekers.

Updaten gaat zo

Het updaten van de Sonos-speakers doe je via de Sonos-app op je iOS-apparaat. Bij het tabje 'Meer' zou de app zelf een melding moeten geven van een beschikbare update.

Bekijk ook onze videoreview van de Sonos Beam.

Lees meer over:

Deel via