Vliegende trein

Deze trein transformeert tot een vliegtuig

vliegende trein zelfrijdend toekomst
12 juli om 16:46
Laatste update: 13 juli om 11:57

Is het een trein of het is een vliegtuig? Allebei. Het Franse technologiebedrijf Akka ziet toekomst in vliegtuigen die in treinen veranderen, en andersom.

Stel je voor: je stapt op Amsterdam Centraal op de trein, die rijdt naar Schiphol en verandert daar in een vliegtuig. Na landing in Londen verandert hij weer terug in een trein en stap je even later midden in de stad uit. Volgens het Franse technologiebedrijf Akka is dat de toekomst van vliegvervoer.

Akka's Link & Fly-concept gaat zelfs een stap verder en voorziet ook dat de vliegende trein aan boord zelfrijdende auto's heeft. Het concept zou bewust gemaakt zijn om luchtvaartbedrijven te prikkelen meer te investeren in dergelijke technologie, meldt het persbureau Bloomberg. Akka verdient zijn geld met het verhuren van zijn technici aan bedrijven, waaronder vliegtuigmaker Airbus.

Vliegende taxi's

Nu bedrijven als Uber en een startup van Google-oprichter Larry Page investeren in vliegende taxi's, moeten luchtvaartbedrijven volgens Akka niet achterblijven. Het bedrijf heeft Link & Fly gepresenteerd aan onder meer Boeing en zou al interesse hebben van potentiële klanten in Azië.

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's

Lees meer over:

Deel via