robocop nieuw vervolg neill blomkamp
Direct vervolg

District 9-regisseur maakt nieuwe RoboCop-film

12 juli 2018 om 17:08
Laatste update: 12 juli 2018 om 17:22

De regisseur van de bekende scifi-films District 9, Elysium en Chappie gaat een nieuwe RoboCop-film maken, die het origineel uit 1987 direct opvolgt.

Regisseur Neill Blomkamp werkt aan een film met de titel RoboCop Returns, meldt Deadline. De film moet een direct vervolg worden op het origineel uit 1987, van regisseur Paul Verhoeven. In 2014 verscheen een remake van RoboCop, maar die film wordt door Blomkamp genegeerd.

De nieuwe film wordt geschreven naar een oud script van Ed Neumeier en Michael Miner, de schrijvers van het eerste deel. Kort na die eerste film schreven de mannen zonder opdracht van een studio een vervolg, waar tot nu toe nooit iets mee gedaan is. RoboCop 2 werd geschreven door scriptschrijver Frank Miller, vanwege een schrijversstaking in 1988.

Cultfilm

Nu keren Neumeier en Miner terug als uitvoerend producenten van deze nieuwe film. Blomkamp is vooral enthousiast om een vervolg te maken op een scifi-cultklassieker waar hij mee is opgegroeid. "Het origineel had zeker een groot effect op mij als kind", zegt Blomkamp tegen Deadline.

<iframe width="100%" height="100%" style="position:absolute" frameBorder="0" class="giphy-embed" allowfullscreen=""></iframe>