Voor het eerst in 6 jaar weer meer pc’s verkocht
In de lift

Voor het eerst in 6 jaar meer pc’s verkocht

13 juli om 10:12
Laatste update: 13 juli om 10:53

Voor het eerst in zes jaar worden er weer meer pc’s verkocht. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er wereldwijd ruim 62 miljoen pc’s verscheept.

Volgens marktonderzoeksbureau Gartner betekent dat een groei van 1,4 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2017. Het is voor het eerst sinds de eerste drie maanden van 2012 dat de pc-markt weer groeit. De groei was te danken aan de toegenomen vraag uit de zakelijke markt. Consumenten kochten in de afgelopen drie maanden juist minder desktops en laptops.

Volgens Gartner-analist Mikako Kitagawa heeft de pc-markt nog altijd te lijden onder ons veranderende gedrag. “Consumenten gebruiken hun smartphones tegenwoordig voor zaken waarvoor ze vroeger de pc gebruikten, zoals het checken van sociale media, het noteren van afspraken, bankieren en winkelen. Daardoor hebben zij minder behoefte aan een consumenten-pc.”

Lenovo en HP aan kop

Lenovo en HP zijn marktleiders, met elk 13,6 miljoen verscheepte pc’s in het tweede kwartaal (goed voor een marktaandeel van 21,9 procent). Dell volgt op plaats 3 met een marktaandeel van 16,8 procent (10,5 miljoen pc’s), terwijl Apple (4,4 miljoen) en Acer (4,0 miljoen) de topvijf compleet maken.

De vijf grootste pc-fabrikanten zijn samen goed voor driekwart van alle verkochte desktops en laptops.

Lees meer over:

Deel via