Spelcomputermuseum Zwolle breidt collectie flink uit
Retro-games

Spelcomputermuseum Zwolle breidt collectie flink uit

13 juli om 17:33
Laatste update: 16 juli om 07:35

Het Bonami Spelcomputermuseum, dat onderdak biedt aan de grootste collectie spelcomputers van Nederland, heeft in één keer 200 stukken aan zijn collectie toegevoegd.

Het betreft de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het museum in Zwolle. Het gaat hoofdzakelijk om nieuwe stukken uit de jaren tachtig of eerder. Zo kan het museum nu onder meer diverse ponsbanden en ponskaarten tonen. Ook de bijbehorende ponsmachines en ponskaartlezers zijn in de vernieuwde collectie terug te vinden.

Daarnaast heeft het Spelcomputermuseum de hand weten te leggen op verschillende Philips-producten, zoals de Mini-Cassette en de Philips ADM-3A, één van de eerste video-display-terminals die werd gebruikt om een computer zonder display aan te sturen.

Oude Nederlandse games

Ten slotte heeft het museum allerhande accessoires toegevoegd, zoals een verzameling computermuizen, joysticks en gamepistolen. Ook is de collectie games uitgebreid met spellen afkomstig van Nederlandse ontwikkelaars.

Merijn bracht twee jaar geleden een bezoekje aan het Spelcomputermuseum, waar overigens ook een arcadehal met vijftig retro-arcadekasten is te vinden. Bekijk de video.

We probeerden in het museum ook een virtual-reality-game uit 1992.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal